Attention: You are using an outdated browser, device or you do not have the latest version of JavaScript downloaded and so this website may not work as expected. Please download the latest software or switch device to avoid further issues.

News > General > SDC's Refectory

SDC's Refectory

From construction to the present day - a unique double eliptique construction ahead of its time!

Our unique refectory
Our unique refectory
29 Apr 2020
General
We have started diving into the rich Archives of the College recently and we were absolutely fascinated to unearth a series of black and white photograps relating to the very construction of the refectory during the 1960s.

As you know, the new building built during the 1960s is in complete contrats to the existing Victorian buildings. The building is in the shape of a hyperbolic paraboloid whose curved roof rested on top of large glass walls without any iterval pillars. It was a pioneering design which has since been copied on a much larger scale several times: in calgary for the 1988 Winter Olympics and more recently for the London 2012 Olympics.

With the completion of the new refectory (or Dining Hall as it was known at the time), the old dininhg hall became the tuck shop, the old tuck shop became the masters' common room and the old common room became the Middle school library.

Do get in touch if you woudl like to add to the above decsritive write up by emailing dunstonians@sdmail.org.uk.

Photo

To view this photo gallery

This website is powered by
ToucanTech